Een volkstuin....groen waar je wat mee mag doen!!!!

Hartelijk welkom op de website van de Bond van Volkstuinders

een vereniging van 29 volkstuinparken met 6000 tuinen in Amsterdam en omgeving. Behalve de adressen en bijzonderheden van alle parken, maakt u op deze website kennis met de historie en organisatie van de bond en de parken.
U leest hoe u zich kunt inschrijven, wat de kosten zijn en hoe het zit met de wachtlijsten.

Vanzelfsprekend kunt u ook informatie vinden wat de Bond van Volkstuinders doet.
Onze belangrijkste taak is het behartigen van de belangen van onze leden.
De Bond van Volkstuinders verzet zich tegen opheffing of verplaatsing van volkstuinparken en streeft ernaar deze bij nieuwe stedelijke ontwikkelingen te integreren in eventuele nieuwbouwplannen.
De Bond van Volkstuinders is zich er terdege van bewust dat hiervoor offers van de leden/tuinders mogen worden verlangd, zoals het ontsluiten van de tuinparken voor derden.
 

 

 

Voorinschrijvingdatum verlengd naar 1 oktober!! Nieuws omtrent het 100 jaar Bond van Volkstuinders | De voorinschrijving van het fotoboek 'Op de tuin' is gestart!

Goed nieuws! De voorinschrijving van het documentair fotoboek 'Op de tuin' is gestart. En je kunt het nu mét korting bestellen.  Zoals eerder gemeld is er een uniek boek in de maak omdat de Bond van Volkstuinders dit jaar het 100-jarig bestaan viert. Fotografe Paulien van de Loo dook in de wereld van het Amsterdams Volkstuinieren en legde de diversiteit in bewoners en tuinen vast. Het boek 'Op de tuin- My garden in Amsterdam' bevat naast documentaire fotografie ook interviews en achtergrondverhalen en wordt bovendien tweetalig uitgevoerd.Voor een impressie:Wil je alvast een kijkje nemen? Ga dan naar: www.opdetuin.com  voor een preview. Leden van de Bond kunnen het boek in de voorinschrijving bestellen met 5 euro korting. Haal je het boek op tijdens de boeksignering dan hoef je bovendien géén verzendkosten te betalen.  Belangrijk! Wacht niet te lang met bestellen. Een boek laten drukken is kostbaar. Om het boek te kunnen laten drukken zijn er 400 inschrijvingen nodig.

Artikel Ons Amsterdam

In de editie juli/augustus staat een artikel "Groene oases" Honderd jaar volkstuinders in Amsterdam. Voor iedereen die niet de gelegenheid heeft om het te lezen, kunt u het hier teruglezen.

Interview "Nieuws & Co" op NPO1 maandag 19 juni

Op maandagmiddag was er ook een interview met o.a. Ralf Grevelink (voorzitter Bond van Volkstuinders) op tuinpark Tuinwijck.De uitzending is hier terug te luisteren.

Uitzending AT5 maandag 19 juni

AT5 heeft 19 juni aan de tentoonstelling "Volkstuinen in de schatkamer" een uitzending gewijd, die u hier kunt nakijken.

Tentoonstelling 'Volkstuinen in de Schatkamer' in het stadsarchief Amsterdam

Vanaf 22 juni is er in de schatkamer van het stadsarchief van Amsterdam een mooie tentoonstelling van de Volkstuinen van Amsterdam.  Veel foto's die opgeslagen lagen in het archief van Amsterdam worden getoond. De tentoonstelling is van 22 juni- 10 september en de toegang is vrij.  Voor meer informatie zie ook bijgevoegd persbericht ; Persbericht Volkstuinen in Amsterdam

Uitzending AT5 'Straten van Amsterdam' op tuinpark de Molen

AT5 heeft een bezoek gebracht bij tuinpark de Molen. Zie de link voor een leuk kijkje op tuinpark de Molen; http://www.at5.nl/gemist/tv/272/25795/-


Wat is een volkstuin?

Een volkstuin is een stukje grond waarop men siergewassen en/of groente mag telen en waarop men veelal ook nog een huisje mag plaatsen, waarin men dan kan overnachten in de periode van april tot oktober.
Het belangrijkste aspect van een volkstuin is echter "het tuinieren".
Tuinieren op een volkstuinpark is een actieve recreatie waarbij de werkzaamheden zich niet alleen beperken tot de eigen tuin, maar uitstrekken tot het terrein van het gehele tuinpark.

Gelukkig blijft er ook dan nog voldoende tijd over om te genieten van een welverdiende rust.
Veel plezier op onze website

deel dit via: