Beste tuinders,

Dit jaar is een goed jaar om oude gebruiken weer nieuw leven in te blazen. Deels omdat het leuk is om elkaar te laten zien hoe goed we onze tuinparken onderhouden en deels omdat het voor onze toekomst belangrijk is om ons bestaansrecht te laten zien.

Daarom gaan we dit jaar weer over op een tuinkeuring van de tuinparken. In de maanden mei en juni komt een commissie langs op uw tuinpark om te kijken hoe alles erbij staat en geven daar een beoordeling over.

Waar gaan wij op letten? Wij letten eerst op de entree van het park: is het uitnodigend genoeg? Verder kijken we of er veel groen op het park (niet teveel tegels of gras) is, wordt er aandacht besteed aan bijen en vogels, staan er voldoende bomen. Op die manier gaan we het hele park langs en geven een beoordeling. We gaan niet van tevoren waarschuwen wanneer we komen, maar we gaan niet heel erg geheimzinnig doen, dus u mag naar ons zwaaien of een praatje maken.

Na afloop hebben we een overzicht met puntentelling en gaan we bij een aantal parken nog een keer in augustus langs om te kijken hoe het dan uitziet. Hierna wijzen we de winnaars aan.

Er volgt een feestelijke prijsuitreiking samen met de winnaars van de verhalenvertelwedstrijd en de winnaar van de Dahliawedstrijd. Op dit moment hebben we nog geen datum voor deze prijstuireiking, maar houd de website van de Bond van Volkstuinders goed in de gaten!