Hoofdgroenstructuur - 6 juni a.s. referendum

Op 6 juni, samen met de verkiezingen voor het Europees parlement, kunnen inwoners van de gemeente Amsterdam hun stem uitbrengen over de nota Hoofdgroenstructuur. Op www.rhgs.nl lees je alle informatie van de initiatiefnemers over het referendum Hoofdgroenstructuur en de redenen waarom. 

Tuinpark De Bongerd 100 jaar!

Tuinpark De Bongerd bestaat dit jaar 100 jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd met twee feestmaanden in juni en september voor tuinders, buurtbewoners en andere belangstellenden. De feestactiviteiten kun je terugvinden op de website www.volkstuinparkdebongerd.nl maar ook buiten de feestmaanden ben je welkom: het hek staat het hele jaar open. 

Inspraakreactie op Ontwikkelstrategie 2025

In maart jl. heeft het bondsbestuur zijn inspraakreactie gestuurd op de (concept) Ontwikkelstrategie 2025 van de gemeente Amsterdam. In deze reactie benadrukken we het belang van groen en het belang van tuinieren in de stad. We roepen de gemeente op om het voornemen om de stad rigoreus te vergroenen ook daadwerkelijk waar te maken.

IVN online curussen

De IVN organiseert tal van cursussen die ook heel interessant zijn voor tuinders zoals natuurlijk moestuinieren, aanleggen van 'tiny-forest', basis biodiversiteit, bodemdieren, eetbare bloemen. Zeker de moeite waard om de website te bezoeken en een e-learning cursus te volgen www.ivn.nl/online-cursussen-over-de-natuur

Nieuwe leden voor het bondsbestuur gezocht!

Om bestuur van de Bond van Volkstuinders op volle sterkte te houden zijn we op naar nieuwe leden. Lees hier meer

Nachtvlinders op de tuinparken in Amsterdam Noord

In de zomer van 2023 vond een uniek onderzoek plaats door burgers van Amsterdam Noord onder de naam Nachtvlinderkaravaan. Op onze tuinparken in Amsterdam Noord (De Bongerd, Rust&Vreugd, Wijkergouw, Kweeklust, Tuinwijck, De Molen, Buikslotermeer en Buitenzorg) werd meegeteld en meegedetermineerd.  Op de volkstuinparken werden in totaal 211 verschillende soorten nachtvlinders gevonden. 

De Vroegop

Ons blad De Vroegop is digitaal lezen via https://www.bondvanvolkstuinders.nl/vroegop