Contributie als aspirant-lid

De contributie van de bond van volkstuinders wordt jaarlijks geïnd zolang je aspirant-lid bent en bedraagt € 43,20 voor het jaar 2024 (NB. wanneer je eenmaal een tuin krijgt toewezen en je wordt lid-tuinder dan betaal je meer). Je betaalt voor een volledig kalenderjaar ongeacht in welke maand je aspirant-lid wordt. Je ontvangt ieder jaar in januari een factuur per email; er worden geen facturen of herinneringen per post verstuurd. 

Betaal op tijd!

Zorg dat je de jaarlijkse contributie op tijd betaalt en check je spambox wanneer je de factuur half januari nog niet hebt ontvangen. Wanneer je niet tijdig betaalt, vervalt namelijk niet alleen het lidmaatschap van de bond maar ook je plaats op de wachtlijst bij de tuinparken. Wanneer de contributie niet op tijd (d.w.z. voor 1 april) is ontvangen dan word je automatisch uitgeschreven; je ontvangt dus GEEN schriftelijke aankondiging hierover.

Het kan dus raadzaam zijn om een incassomachtiging af te geven; hierdoor kun je nooit vergeten om te betalen. Wanneer je een incassomachtiging afgeeft wordt het contributiebedrag bovendien met € 1,50 verminderd.