Ons Buiten - JubileumhuisjeEen bijzonder hartelijk initiatief is het Jubileumhuisje van tuinpark Ons Buiten. Sinds vorig jaar staat er een gloednieuw en prachtig huisje. Het Jubileumhuisje wordt van april tot september voor steeds een weekje verhuurd aan de oud-tuinders van tuinpark Ons Buiten. De tuin opgezegd omdat het allemaal toch wel wat te veel werd. En dan een weekje in het mooiste huisje van het park. Het Jubileumhuisje. Wat wil een mens nog meer?

Het nieuwe Jubileumhuisje op tuinpark Ons Buiten

Het eerste Jubileumhuisje is zo´n 25 A 30 jaar geleden gebouwd. Dit gebeurde destijds nog in Ons Buiten Jubileumhuis 01samenwerking met de Invalidenbond. Omdat het oude huisje echt op was, is het vorig jaar gesloopt. In de winter is het nieuwe huisje door de Bouwcommissie en allerlei tuinders op een werkplaats gebouwd. Daarna is het per deel naar tuinpark Ons Buiten verplaatst. In het Jubileumhuisje ligt een Foto Bouwboek van het nieuwe huisje. Het geeft een indrukwekkend beeld van de bouw. En van het saamhorigheidsgevoel van de bouwende tuinders.

Het Jubileumhuisje wordt beheerd door het echtpaar Peter en Joke Riebel. De familie Riebel is 17 jaar geleden op tuinpark Ons Buiten gekomen. Het beheer van het Jubileumhuisje regelen zij nu zo´n 7 á 8 jaar.

Het Jubileumhuisje bestaat uit een woonkamer met ingebouwde keuken, een slaapkamertje met twee bedden en een aangepast douche en toilet. Het huisje is van alle gemakken voorzien.
Ons Buiten Jubileumhuis 02Rond het huisje ligt een riante tuin. Opvallend aan het huisje is het ecologische dak met natuurlijke begroeiing.

Het nieuwe huisje is smaakvol ingericht door de familie Riebel. Voor oud-tuinders zal het echt fijn zijn daar te vertoeven. Het beheer van het huisje brengt van alles met zich mee, zoals ontvangst en vertrek van de gasten, schoonmaak of administratie. En er valt natuurlijk altijd wel iets te regelen. Maar voor de familie Riebel is het vooral dankbaar werk, door alle hartverwarmende brieven en stukjes in de gastenboeken.
Jubileumhuisje Ons Buiten, een prachtig initiatief.

Ons Buiten Jubileumhuis 03