Inschrijven bij de bond van volkstuinders

Voordat je je kunt aanmelden bij een volkstuinpark en een tuin kunt krijgen, moet je je eerst inschrijven als aspirant-lid van de bond van volkstuinders. Dit kan vanaf de leeftijd van 18 jaar. Je moet in Nederland wonen om je in te kunnen schrijven.

Na invulling van het inschrijfformulier en betaling van de verschuldigde contributie ontvang je eerst een bevestiging van ontvangst. Binnen enkele werkdagen ontvang je de bevestiging van inschrijving met daarin het lidmaatschapsnummer van de bond van volkstuinders. Met deze bevestiging van inschrijving kun je je aanmelden bij de tuinparken van je keuze.

Na inschrijving bij de bond van volkstuinders ontvang je ieder jaar in januari een factuur voor de jaarlijkse contributie. De factuur wordt per email verstuurd.

Als aspirant-lid ontvang je ons verenigingsblad De Vroegop en het tijdschrift De Tuinliefhebber van de landelijke volkstuinorganisatie AVVN.

STAP 1: vul onderstaand formulier volledig in.

 

Gegevens:

 
Voornaam:
Voorletters:
Achternaam:
Geboortedatum:    
je moet 18 jaar of ouder zijn!
 
Beroep / voormalig beroep:

Woonadres:

(conform de gemeentelijke basisadministratie)

Straat:
  huisnr.:    toevoeging: 
Postcode:
Plaats:

Let op! Iedereen die zich na 12 juni 2021 heeft ingeschreven bij de bond van volkstuinders moet bij toewijzing van een tuin wonen in de gemeente Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Almere, Ouder-Amstel of in Badhoevedorp postcodegebied 1171.

Eventueel postadres:

Adres/Postbus:
Postcode:
Plaats:

Contactgegevens:

E-mail:
Telefoon:
Mobiele telefoon:

Contributie:

Bij deze inschrijving als aspirant dien je € 42,15 te betalen.
Dit bedrag is inclusief administratiekosten.
Zolang je nog geen volkstuin hebt, ontvang je jaarlijks in januari een factuur voor de betaling van contributie als aspirant.

 

Inschrijven bij één of meer aangesloten volkstuinparken

Met het bewijs van inschrijving van de bond van volkstuinders, kun je je vervolgens aanmelden bij één of meer bij de bond aangesloten tuinparken. Je betaalt daarvoor bij de meeste tuinparken eenmalige inschrijfkosten. Je moet je bij elk tuinpark afzonderlijk aanmelden. Ieder tuinpark heeft daarbij zijn eigen werkwijze welke je kunt terugvinden op hun website.

Hou er rekening mee dat de meeste volkstuinparken een wachtlijst hebben; de lengte van deze wachtlijst wisselt echter per tuinpark.

In welke periode kun je je inschrijven?

Je kunt je van 1 januari t/m 30 september inschrijven bij de bond. De periode waarin je je kunt inschrijven bij een tuinpark wisselt per tuinpark maar meestal zijn er buiten het tuinseizoen geen inschrijvingen.
Check voordat je je inschrijft bij de bond, hoe en wanneer je je kunt inschrijven bij de tuinparken van je keuze.