AVVN en natuurlijk tuinieren

Alle leden van de BvV zijn ook lid van de AVVN, de landelijke bond die het samen en natuurlijk tuinieren bevordert in heel Nederland.

Natuurlijk tuinieren is tuinieren met de natuur. Dat is zorgen voor biodiversiteit, zoveel mogelijk soorten bij en door elkaar, waardoor een natuurlijk evenwicht ontstaat en bestrijding van ziekten en plagen niet nodig is. Met de juiste planten, inrichting en onderhoud creëer je een kleurrijke en levendige tuin en tuinpark. Groen waar iedereen het hele jaar van geniet: planten, dieren en jij.
Hun website, www.avvn.nl,  staat boordevol informatie over dit onderwerp, er is een community waarmee je als tuinders onderling vragen en tips kunt delen, zij organiseren ook lezingen, workshops en je kunt je abonneren op hun nieuwsbrief.

Alle bij de BvV aangesloten tuinparken onderschrijven het belang van natuurlijk tuinieren. Veel tuinparken hebben ook al een Keurmerk Natuurlijk Tuinieren, anderen zijn daarmee bezig. Elk tuinpark maakt daarvoor een eigen plan van aanpak, waar alle tuinders, ook op eigen tuin, aan bij moeten dragen.