100jaaronsbuiten 

Tuinpark Ons Buiten: 100 jaar!

Met een sprong in de Nieuwe Meer vierden de tuinders van Volkstuinpark Ons Buiten de start van de viering van het 100-jarig bestaan van het park.

nieuwjaarsduik100jaaronsbuiten

Deze uitgestelde nieuwjaarsduik eind januari was de eerste van een breed scala aan activiteiten waarmee het park dit jaar het jubileum groots gaat vieren. Niet alleen de tuinders, maar iedereen die eens een kijkje wil nemen op een van de grootste volkstuinparken van de stad is daarbij welkom. Er zijn wandelingen en rondleidingen opgezet met een luisterapp en er is een doorlopende foto-expositie.

Op de kop van de Nieuwe Meer

Tuinpark Ons Buiten startte in 1922 als volkstuincomplex aan het Slatuinenpad en verhuisde in 1927 naar de huidige locatie aan de Riekerweg, op de kop van de Nieuwe Meer. Daar veranderde het complex met voornamelijk nuts- en moestuinen tot een park met nu 449 sier- en verblijfstuinen. Ons Buiten heeft al een aantal jaren het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren met het maximaal aantal van vier sterren. Het park heeft een grote biodiversiteit aan bijzondere planten, (oude) bomen, vogels en zoogdieren.

‘Ons Buiten is Ieders Buiten’

Bij dit jubileum kijkt het park met trots naar al die mensen die het volkstuincomplex hebben gemaakt tot wat het is. En op de duizenden uren schoffelen, verbouwen, herstellen, vergaderen en vooral genieten van het bijzondere stukje groen aan de rand van de stad. Het jubileum is ook het startpunt voor de volgende honderd jaar waarin het park zich steeds meer zal openstellen voor omwonende Amsterdammers en bezoekers van het Oeverlandengebied. Want, zo zeggen ze het op Ons Buiten: Ons Buiten is Ieders Buiten.

 

Check de website voor alle jubileum activiteiten www.ons-buiten.nl/100-jaar